Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

p

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

A i bëjnë fëmijët hiperaktivë ëmbëlsirat?

Të Tjera  |  21.11.2023 Ora 8:35   

Ashtu si të rriturit, disa fëmijë mund të jenë më të ndjeshëm ndaj rritjes së sheqerit në gjak sesa të tjerët.

Kjo mund të thotë se ata kanë më shumë gjasa të ngjallen kur konsumojnë sheqer.

Veçanërisht, një përqindje e vogël e fëmijëve me çrregullim të hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes mund të jenë tepër të ndjeshëm ndaj sheqerit dhe sjellja e tyre ndryshon kur ata e konsumojnë atë, sipas Jill Castle, një dietist i regjistruar dhe ekspert për ushqyerjen e fëmijëve.

“Ata mund të bëhen më agresivë, hiperaktiv ose të vështirë për t’u menaxhuar nga prindërit”.

Minimizimi i sheqerit në dietë mund të jetë i dobishëm për këta fëmijë.

Sipas Castle, shumë ushqime me sheqer mund të barazohen me sasi të larta të ngjyrave të ushqimit, shije artificiale ose aditivëve të tjerë që mund të jenë problematike për një fëmijë me ADHD, shpesh duke e bërë të vështirë për t’i ngacmuar nëse sheqeri është fajtor.

Komplikimi i çështjes është fakti se nuk kemi një mënyrë për të përcaktuar nëse ekziston një lidhje.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing