Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

p

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Dita botërore e fëmijëve- Për çdo fëmijë, çdo të drejtë

Të Tjera  |  20.11.2023 Ora 10:07   
Dita Botërore e Fëmijëve u themelua për herë të parë në vitin 1954 si Dita Universale e Fëmijëve dhe festohet më 20 Nëntor çdo vit për të promovuar bashkimin ndërkombëtar, ndërgjegjësimin e fëmijëve në mbarë botën dhe përmirësimin e mirëqenies së fëmijëve.

20 Nëntori është një datë e rëndësishme pasi është data në vitin 1959 kur Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi Deklaratën e të Drejtave të Fëmijëve. Është gjithashtu data në vitin 1989 kur Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi Konventën për të Drejtat e Fëmijëve.

Që nga viti 1990, Dita Botërore e Fëmijëve shënon edhe përvjetorin e datës kur Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi si Deklaratën ashtu edhe Konventën për të drejtat e fëmijëve.

Nënat dhe baballarët, mësuesit, infermieret dhe mjekët, udhëheqësit e qeverisë dhe aktivistët e shoqërisë civile, pleqtë fetarë dhe të komunitetit, manjatë e korporatave dhe profesionistë të medias, si dhe të rinjtë dhe vetë fëmijët, mund të luajnë një rol të rëndësishëm në bërjen e Ditës Botërore të Fëmijëve relevante për shoqëritë, komunitetet dhe kombet.

Dita Botërore e Fëmijëve i ofron secilit prej nesh një pikë hyrëse frymëzuese për të mbrojtur, promovuar dhe festuar të drejtat e fëmijëve, duke u përkthyer në dialogë dhe veprime që do të ndërtojnë një botë më të mirë për fëmijët.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing