Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

​Ka thirrje që Mbretëresha Elizabeta II të kthehet në shenjtore

Të Tjera  |  24.09.2022 Ora 10:12   
Bashkëmoshatari katolik romak Charles Moore ka shkruar një shkrim në Spectator Australia duke sugjeruar se Monarku i ndjerë, do të ishte personi i përsosur për t'u bashkuar me klubin ekskluziv të shenjtërimit.

Që dikush të bëhet i shenjtë, duhet të plotësojë disa kërkesa të mëdha.
Së pari, dikush normalisht nuk mund të bëhet i shenjtë deri në pesë vjet pas vdekjes së tij, sipas BBC.

Individi i propozuar për shenjtërim duhet gjithashtu të tregojë se ka qenë 'shërbëtor i Zotit', të tregojë prova të një jete me 'virtyt heroik', duhet t'i atribuohet të paktën një mrekulli.

Ata gjithashtu duhet të kenë një mrekulli tjetër në arsenalin e tyre në mënyrë që të arrijnë në hapin e kanonizimit të procesit të aplikimit për shenjtërim.

Mbretëresha Elizabeth II jetoi shumë qartë një jetë me 'virtyt heroik' si monarkja më jetëgjatë për Familjen Mbretërore Britanike.
Ajo ia kushtoi jetën të qenit në fron dhe kjo është diçka që definitivisht nuk është për debat.

As ajo nuk është një 'shërbëtore e Zotit' duke pasur parasysh se ishte Guvernatorja Supreme e Kishës së Anglisë.
Charles Moore beson se periudha pesëvjeçare mund të lejojë prova të dy mrekullive.

"Bota është tashmë plot me njerëz që besojnë se mbretëresha e ndjerë i shëroi ata nga kjo apo ajo," shkroi Moore për Spectator.
"Ndërsa kulti i saj rritet, do të dalin shumë shembuj pas vdekjes."

Ai pranon se Kisha e Anglisë ka "një pozicion të çuditshëm për shenjtërimin" në kuptimin që pranon kanonizime para reformës "por nuk është përpjekur kurrë t'i shtojë numrin e tyre".

Përjashtimi i vetëm nga ky rregull ishte për Mbretin Karl Martir.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing