Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

p

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

 

Mijëra njerëzve me diabet të tipit 1 në Angli do t'u ofrohet një teknologji e re, e quajtur Pankreas Artificial

Shëndeti  |  02.04.2024 Ora 13:05   
Dhjetëra mijëra njerëzve me diabet të tipit 1 në Angli do t'u ofrohet një teknologji e re, e quajtur pankreas artificial, për të ndihmuar në menaxhimin e gjendjes. Sistemi përdor një sensor glukoze nën lëkurë për të llogaritur automatikisht se sa insulinë shpërndahet përmes një pompe.

Më vonë këtë muaj, NHS do të fillojë të kontaktojë të rriturit dhe fëmijët që mund të përfitojnë nga sistemi. Por shefat e NHS paralajmëruan se mund të duhen pesë vjet përpara se të gjithë të kualifikuarit të kenë mundësinë të kenë një të tillë. Kjo për shkak të sfidave që sigurojnë mjaftueshëm pajisje, plus nevojën për të trajnuar më shumë staf se si t'i përdorin ato.

Në prova, teknologjia - e njohur si një sistem hibrid me unazë të mbyllur - përmirësoi cilësinë e jetës dhe uli rrezikun e komplikimeve shëndetësore afatgjata. Dhe në fund të vitit të kaluar, Instituti Kombëtar i Ekselencës së Shëndetit dhe Kujdesit (Nice) tha që NHS duhet të fillojë ta përdorë atë.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Shëndeti

Marketing