Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Një robot i ri humanoid ka shprehjet më të avancuara dhe realiste të fytyrës

Teknologji  |  04.12.2021 Ora 20:10   

 Një kompani me bazë në Mbretërinë e Bashkuar Engineered Arts, ka zhvilluar një robot humanoid që mund të shfaq me lehtësi shprehje të ngjashme me njeriun.  Në një video të shkurtër të publikuar në YouTube, kompania tregon humanoidin e saj më të avancuar, të quajtur Ameca, i cili fillimisht është një platformë për testimin e teknologjive robotike.

Me zhvillimet e reja në inteligjencën artificiale, robotët po mësojnë të bëjnë jo vetëm detyra njerëzore, por edhe të shkojnë më tej.  Megjithatë, që njerëzit dhe robotët të punojnë së bashku më rrjedhshëm, robotët duhet të zënë të njëjtën hapësirë ​​dhe humanoidet janë platformat më të mira për ta bërë këtë.  Studiuesit kanë punuar për t'i bërë humanoidet më ndërveprues duke u mësuar atyre komunikimin joverbal dhe Ameca është një moment historik në këtë fushë.Siç shihet në videon e mësipërme, humanoidi duket se është zgjuar në një laborator robotik ndërsa një njeri aktual është i zënë duke punuar në sfond.  Roboti lëviz krahët, tregon një mori shprehjesh në pak sekonda dhe madje shpreh habi se si duart dhe gishtat e tij lëvizin rrjedhshëm përpara se të shikojë kamerën mjaft i befasuar.  Ngacmimi është një demonstrim i mjaftueshëm i asaj që roboti mund të bëjë kur bëhet fjalë për gjysmën e sipërme të trupit.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Teknologji

Marketing