Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Videot e trajnimit te qenve që përdorin " Qafore Elektrike" kerkohet të ndalohen në Youtube

Të Tjera  |  11.03.2021 Ora 10:23   
Videot e trajnimit të qenve në YouTube promovojnë metoda "çnjerëzore dhe joefektive", kanë paralajmëruar aktivist për mirëqenien e kafshëve.

Videot që avokojnë përdorimin e qaforeve elektrike duhet të kenë një paralajmërim ose të ndalohen, keshtu kan deklaruar nga Kryqi i Kaltër. Përdorimi i qaforeve  të tilla është i ligjshëm në Angli dhe Skoci, pavarësisht që qeveritë përkatëse  premtuan ndalimin e tyre që në vitin 2018.

Në anën tjetër përdorues të  qaforeve elektronike dhe mbështetës të tyre  kanë deklaruar  se ato janë efektive kur përdoren me përgjegjësi. YouTube nuk i është përgjigjur kërkesës së BBC për të  komentuar mbi këto video.  

Qaforet elektrike  japin deri në 6,000 volt energji elektrike ose spërkatin kimikate të dëmshme për të kontrolluar sjelljen e një kafshe. Kryqi i Kaltër ka paralajmëruar që pronarët e kafshëve shtëpiake që kërkojnë këshilla për trajnimin e qenve në YouTube nuk duhet të përdorin këto metoda.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing