Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Studim: A i ndihmoi njerëzit në të kaluarën shija e gjakut, të rritë trurin dhe trupin?

Të Tjera  |  25.01.2022 Ora 12:54   
Kur bëhet fjalë për vrasjen dhe ngrënien e krijesave të tjera, shimpanzetë,  të afërmit tanë më të afërt,  nuk kanë asgjë si ne. Mishi i kafshëve përbën shumë më tepër nga ushqimi i një njeriu mesatar sesa i shimpanzes.

Shumë shkencëtarë kanë sugjeruar prej kohësh që epshi ynë për gjak është rritur rreth 2 milionë vjet më parë, bazuar në numrin e shenjave të gjetura në vendet e lashta arkeologjike. Rritja e kalorive nga mishi, tregon historia, i lejoi një prej paraardhësve tanë të hershëm, Homo Erectus, të rritej, si nga trupi po ashtu edhe nga truri.

Por një studim i ri argumenton se provat pas kësaj hipoteze janë statistikisht të gabuara, sepse nuk japin llogari për faktin se studiuesit kanë përqendruar shumicën e kohës dhe vëmendjes së tyre në vendet e mëvonshme. Si rezultat i kësaj "përpjekjeje të pabarabartë të kampionimit" me kalimin e kohës në vende të ndryshme, thonë autorët, është e pamundur të dihet se sa rol të madh ka luajtur ngrënia e mishit në evolucionin njerëzor.

Studiuesit  bënë numrat për këto vende të lashta dhe zbuluan se provat për ngrënien e mishit mbetën në thelb konstante midis 2.6 milion dhe 1.2 milion vjet më parë, raportojnë ata sot në Procedurat e Akademisë Kombëtare të Shkencave.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing