Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

Plus n'4

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 16:00 - 18:00

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

Studim: 1 në 44 fëmijë të moshës 8 vjeç, diagnostifikohen me Autizëm

Të Tjera  |  03.12.2021 Ora 12:29   
Autizmi mund të jetë më i përhapur tek fëmijët amerikanë sesa mendohet, tregon një studim i ri i qeverisë amerikane.
Një në 44 fëmijë në moshën 8-vjeçare në Shtetet e Bashkuara është diagnostikuar me çrregullimin e zhvillimit, një rritje nga vlerësimi i mëparshëm prej 1 në 54 fëmijë, zbuloi raporti i Qendrave të SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Por një studim i dytë ofroi lajme më inkurajuese: Pasi shikuan fëmijët 4-vjeçarë në të njëjtat 11 komunitete të analizuara në raportin e parë, studiuesit zbuluan se kishte përparim në identifikimin e hershëm të fëmijëve me autizëm.

Këta fëmijë kishin 50% më shumë gjasa për të marrë një diagnozë të autizmit ose klasifikim të edukimit special deri në moshën 4 vjeç, krahasuar me 8-vjeçarët.

Hormoni i LIDHUR 'Ndjeheni mirë' nuk do të ndihmojë në lehtësimin e autizmit të fëmijëve, thotë studimi
"Përparimi thelbësor në identifikimin e hershëm është një lajm i mirë, sepse sa më herët që fëmijët të identifikohen me autizëm, aq më shpejt ata mund të lidhen me shërbimet dhe mbështetjen," tha Dr. Karen Remley, drejtore e Qendrës Kombëtare të CDC-së për Defektet e Lindjes dhe Aftësitë e Kufizuara në Zhvillim.

"Qasja në këto shërbime në moshat më të reja mund t'i ndihmojë fëmijët të ecin më mirë në shkollë dhe të kenë një cilësi më të mirë të jetës," tha Remley në një njoftim për lajmet e agjencisë.
Megjithatë, arsyeja pse normat e autizmit janë rritur vitet e fundit mbetet një mister, tha një ekspert.
 

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing