Radio Plus 102.2 FM

call + 383 44 776 000

La casa de +

p

Radio +

102.2FM

Profili

 E Hëne  - E Premte

 12:00 - 13:45

+383 44 776 000

Livestream

Dëgjo Radio Plus Live

30 Nëntor - Dita e Përkujtimit për të Gjithë Viktimat e Luftës me armë Kimike

Të Tjera  |  30.11.2023 Ora 12:09   
Më 30 Nëntor të çdo viti, Dita e Përkujtimit për të Gjithë Viktimat e Luftës me armë Kimike. Dita riafirmon gjithashtu angazhimin për të eliminuar kërcënimin e luftës kimike. Gjatë Luftës së Parë Botërore, armët kimike vranë më shumë se 100,000 njerëz.

Armët kimike përmbajnë kimikate toksike që shkaktojnë vdekje, lëndim dhe acarim shqisor. Këto armë zakonisht vendosen përmes një rakete ose rakete balistike. Armët kimike mund të shkaktojnë shkatërrim në masë. Kjo është një arsye pse është kundër ligjit përdorimi i tyre gjatë konfliktit të armatosur. Pavarësisht këtij ligji, shumë vende kanë programe aktive të armëve kimike.

Komentet

Marketing

 

Tjera në Të Tjera

Marketing